Tweehonderdste gastles robotica!

De knalrode promobus van de RoboCup Dutch Open heeft inmiddels een flinke tocht langs basisscholen, middelbare scholen en mbo’s achter de rug. Een groepje fanatieke TU Eindhoven studenten heeft op elk van deze scholen gastlessen robotica gegeven. Ze lieten daarbij een spoor van enthousiasme achter. Onder leerlingen, maar ook onder hun docenten!

Afgelopen woensdag vertrok de bus voor een wel heel bijzondere gastles. Basisschool de Hasselbraam in Deurne was de dertigste school waar ons promoteam op bezoek ging. Met gemiddeld zes à zeven gastlessen per school betekent dit, dat de tweehonderdste gastles op deze school gegeven werd! De leerlingen zelf hadden hier natuurlijk geen boodschap aan. Met vragen als ‘Kan jullie servicerobot ook geld maken?’ of ‘Hoe duur is een stofzuigrobot?’ wilden zij gewoon zoveel mogelijk te weten komen over de robots.

Met nog ongeveer twee weken tot het toernooi begint, houden de promotieactiviteiten natuurlijk nog zeker niet op. Voor gastlessen is ons PR Team inmiddels helemaal volgeboekt maar er zijn nog enkele dagen waarop het team op ‘RoboCup Roadtrip’ zal gaan. Ze zullen daarbij een groot aantal plaatsen op één dag bezoeken. Op elke locatie zullen de studenten ongeveer een uur met robots aanwezig zijn voor een korte presentatie of gewoon als infostand. Interesse? Aanmelden kan via: prteam@robocupdutchopen.nl

Meer nieuws

Sponsors