Nederland en Iran slaan gat met concurrentie

Nederland en Iran hebben een voorsprong genomen op de concurrentie op de eerste dag van de poulewedstrijden. Tech United uit Eindhoven won alle wedstrijden met ruime cijfers, MRL uit Iran liet alleen punten liggen tegen CAMBADA. De twee teams staan vier punten los en spelen morgen om de koppositie.

Over de favoriet bestaat geen twijfel: Tech United worden door alle concurrenten als grootste kanshebber bestempeld. Teamleider Robin Soetens wil daar nog niet aan. "Iran is een gevaarlijke tegenstander. We hebben eerder van ze gewonnen maar ze hebben flink doorontwikkeld."

Toch vindt ook naaste belager MRL (Iran) Tech United de favoriet. "We wensen dat we een kans tegen ze hebben. Maar Tech United heeft hele robuste robots. Zij zijn de absolute favoriet.  Wij kampen met problemen in het passen en hebben moeite om de bal onder controle te houden. Vooral de eerste wedstrijd hadden we grote problemen." In die wedstrijd verspeelde MRL dan ook punten tegen CAMBADA uit Portugal. Daarna ging het beter met het Iraanse team, en werd er gewonnen van Hibikino-Musashi uit Japan (0-1) en het Duitse Carpe Noctem (0-2).

Dubbele cijfers
Tech United had geen last van opstartproblemen. Carpe Noctem kneep in de rust in hun handen toen het nog 0-0 stond. Maar in de tweede helft sneedt het Eindhovense team meerdere keren door de verdediging: 2-0. Ook CAMBADA werd met 3-0 gemakkelijk afgeschud. Tegen Hibikino-Musashi uit Japan kwamen zelfs dubbele cijfers op het scorebord. Tech United speelde de Japanners volledig weg en won met 13-1.

"Ik heb een mooie dag gehad", geeft teamcaptain Robin Soetens toe. "Het passen was vandaag ons sterkste punt. Je zag de robots de vrije ruimtes zoeken om de pass te ontvangen." Gisteren kampten de Eindhovenaren nog met wat problemen. "De robots detecteerden niet goed of er naar hen gepasst werd. Dat hebben we veranderd en dat is in de resultaten terug te zien."

Soetens probeert de favorietenrol nog af te houden. "Iran heeft robots die erg op die van ons lijken: erg robuust." De komende dagen wil het team daarom verder gaan experimenteren met passen. "Niet alleen als het moet (de regels schrijven voor dat er niet over de middenlijn gedribbeld mag worden, red.), maar ook als het slim is. Maar ik weet niet of we dat voor morgen al voor elkaar krijgen."

Bekijk hier alle uitslagen en de volledige tussenstand.

 

Meer nieuws

Sponsors