Tech United overleeft tweede helft van de finale en wint Middle Size League

Tech United uit Eindhoven heeft de Middle Size League gewonnen. Na een spannende tweede helft, waarin het nog bijna de 3-1 voorsprong uit handen gaf, bleken de drie doelpunten uit de eerste helft genoeg.

Tech United maakte in de eerste helft volop gebruik van hun wendbare robots, die de stevige spelers van Iran met mooie pirouettes ontweken. In de eerste minuten bleek de aanvaller van de Eindhovenaren doortastender dan de verdedigers van Iran, die het niet eens konden worden over wie de bal moest opvangen. De robot van Tech United slalomde er handig tussendoor en schoot de bal binnen.

De Iraniërs zochten de aanval maar wisten nauwelijks door de verdediging van Nederland te breken. Tech United pakte het een stuk handiger aan en wist uit twee snelle aanvallen te scoren. Aan het eind van de eerste helft stond het dan plots toch 3-1, toen Iran toch het gaatje in de Eindhovense muur wist te vinden.

In de tweede helft wist Iran met het vertrouwde harde spel de wedstrijd toch onder controle te brengen. De scheidsrechter liet veel toe en daardoor kwam Tech United nauwelijks nog aan aanvallen toe: Iran wist de bal keer op keer te veroveren door harder het duel in te gaan. Ook Iran werd nauwelijks gevaarlijk, maar uit een zeldzame aanval viel de 3-2.

Dat het tot het eind spannend bleef, kwam alleen door de krappe voorsprong van Tech United. Bij beide teams ging veel mis en gevaarlijke aanvallen kregen de toeschouwers op de volle tribunes niet meer te zien. Niet dat het - op de Iraniërs na - iemand deerde: Nederland legde, over de hele wedstrijd gezien terecht, beslag op de hoogste trede van het hoogste podium.

Meer nieuws

Sponsors