Techniekplein

Naast de wedstrijden zijn er op de RoboCup Dutch Open ook doorlopend allerlei robotdemonstraties te zien. Je kunt ook zelf met robots spelen. Er is vermaak voor jong en oud!

Knuffelhoek

In de knuffelhoek kun je met Pleo spelen. Pleo is een schattige mini-dinosaurus, die je zelf moet opvoeden! De knuffelhoek is van woensdag 25 tot en met zondag 29 april open.

 

 

Theater

Op alle dagen tijdens de RoboCup Dutch Open zal een theater geopend zijn. In deze theater kun je allerlei gave filmpjes met robots zien! Ook worden er twee Hollywood films getoond: Wall-E en Robots. Daarnaast zijn er ook wedstrijden uit de Simulation League te zien. Bij deze wedstrijden wordt ook commentaar gegeven en kun je vragen stellen!

    

 

Robotdemonstraties

Naast de robots die meedoen aan het toernooi zijn er nog andere robots die hun kunsten vertonen. Zo zijn er de NAO’s. Dit zijn kniehoge speelgoedachtige robots. Ook zal er een humanoid robot zijn. Een humanoid is een menslijkende robot die kan lopen en zelfs tegen een bal kan trappen. Tijdens alle dagen van de RoboCup Dutch Open zijn er doorlopend demonstraties van deze robots.

   

 

Muziek en robots

Op de RoboCup Dutch Open zal er ook een robotdisco zijn! Kom ontdekken hoe deze robot muziek maakt! Op vrijdag, zaterdag en zondag zal er zelfs een heuse robotband zijn.

 

Zelf je robot bouwen! (vrijdag, zaterdag en zondag)

Op vrijdag, zaterdag en zondag zal Stichting Techniekpromotie aanwezig zijn met haar MINDSTORMSlab. Tijdens de workshop worden MINDSTORMS robots ingezet om missies uit te voeren. Lukt het je om je robot zo te programmeren zodat hij de missies succesvol uitvoert? Door trial en error kom je erachter dat het aansturen van de robot zo makkelijk nog niet is en dat je goed in logische stapjes moet denken. Wie heeft op het einde van de workshop de meeste missies volbracht?

 

Test je voetbalskills! (vrijdag en zaterdag)

Op vrijdag en zaterdag staat er een parcours uitgezet met Smartgoals. Dit zijn intelligente goals die van kleur kunnen veranderen. Als de goal groen wordt moet je de bal erdoorheen spelen. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes kun je proberen zoveel mogelijk goals te maken in 1 minuut!

 

 

Plattegrond

 

 

Sponsors